Om os

 

Et liv med schæferhunde i mere end 35 år. Kennel Karat består af Tina Virring Rasmussen, Jimmy Rasmussen og vores søn Magnus. Vi bor i Them, udenfor Silkeborg, på en nedlagt landejendom

Schæferhunde er vores store passion og det kan klart ses på vores resultater igennem tiden.

Vi overtog kennel Karat i 1986 fra en meget god ven, og fantastisk hunde mand Hans Hygum. Det første kuld Jimmy lavede selv, var efter en hanhund han købte i 1988, af Hans Peter Fetten i Tyskland. Han hed Uran von Der Wernburg. Han var en fantastisk opbygget hund og opnåede at blive SG 22 på BSZS. Tæven var en tysk hund Leska von Dicklersand, ud af dette kuld kom der en han der hed Karat’s Ando der aflagde BHP3, og blev avlskåret. Det var starten på det der indtil nu har været det meste af Jimmy’s liv med hunde.

Vi har til dato lavet mange hunde, hvor af de ca. 250 har bestået brugsprøver, og er kåret i hele verden. Der har været mange store øjeblikke i udlandet. Kennel Karat har vundet opdrætsklassen i USA, blevet nummer 7 i Tyskland, og dette er der først en Dansk kennel der har slået i 2019.

Kennel Karat har selv avlet den højest placeret tæve nogensinde fra Danmark i Tyskland med VA3, og den eneste opdrætter der samme år har lavet både V1 og V2 på BSZS i Tyskland .

Kennel Karat har vundet opdrætsklassen på det Danske hovedavlsskue 8 gange, og haft hunde i avlsklassen mere end 40 gange over hele verden. På baggrund af alle disse resultater har vi med schæferhunde været inviteret rundt i hele verden og fører hunde i ringen, samt holdt seminar i samarbejde med nogle af verdens mest kendte dommere.

I nogle år havde vi også grå schæfere hvor vi opnåede at kvalificere os til DM, vinde det meget prestigefyldte arrangement “Universal Sieger" i USA, Blive nr 3 til BHP1 DM, men vores hjerte er hos højavl og der har vi sidenhen lavet VA1 i Sverige, SG 14 på BSZS Tyskland, 3 x VA i Danmark samt et hav at top placeringer.

Vi har ikke mange hunde, men dem vi har er udvalgte af os på blod, temperament og de lever op til de krav vi stiller til schæferhunden. Vi bestræber os på at lave den hele schæferhund. En hund der kan klare sig i en udstillings ring, på træningspladserne rundt om i verden, men aller vigtigst af alt, være en sund hund når det gælder hunden’s led hofter, albuer, ryg, allergi.

Det skal være en hund som hele familen kan samles om , og som vi og vores hvalpekøbere kan være stolte af. Vi vil dog understrege at vi kun laver få kuld og kun hvis vi selv skal beholde en hund der fra. Vi avler ud fra at forbedre racen, ikke formere den.

Vi er både medlem af Dansk Kennelklub, Schæferhundeklubben for Danmark og SV den tyske schæferhunde klub. Vi laver hvert år flere prøver hver især, uddanner alle vores hunde, samt uddanner og kårer også hunde for andre.

Vi har siden 2016 samarbejdet med Anne Sofie og Andreas, to dejlige unge mennesker som også brænder for schæferhunde lige som os.  Vi har de samme værdier omkring avl og uddannelse af hunde. Vi er et rigtig godt team.